Perkara betul dan larangan dalam ganjaran makanan haiwan perliharaan

Ganjaran makanan : kiraan kalori

Berlebihan boleh menyebabkan obesiti yang mengancam nyawa. Jururawat memberi nasihat mengehadkan kepada 10% jumlah kalori harian anda. Berapa banyak kalori yang dia perlukan bergantung pada berat badan, umur, dan tahap aktiviti. Sebagai contoh, anjing kecil 10 kilogram hanya memerlukan 290 hingga 450 kalori setiap hari. Hadkan makanannya kepada 29-45 kalori. Tanya doktor anda tentang keperluan haiwan kesayangan anda. Dan berhati-hati: sesetengah merawat boleh menimbang di lebih daripada 75 kalori setiap!

Pilihan rawatan untuk Kucing

Kucing memerlukan lebih sedikit kalori daripada anjing yang mempunyai saiz yang sama. Secara umum, untuk setiap paun kucing anda berat, dia hanya perlu 24-35 kalori setiap hari. Plus, kucing dalam ruangan boleh menjalani kehidupan yang tidak aktif. Menyesuaikan tabiat anda yang sesuai. Mencari rawatan yang tidak menggemukkan? Kucing anda juga boleh menikmati mainan yang mendorongnya untuk mengejar dan memburu.

Singkirkan Makanan Toksik

Anda mungkin menyukai alpukat, anggur, kacang macadamia, kopi, bawang, dan coklat, tetapi ini dan makanan orang lain boleh menjadi toksik kepada kucing dan anjing. Tidak pasti jika merawat yang baik untuk anjing atau kucing anda? Bercakap dengan doktor haiwan anda. Bimbang haiwan kesayangan anda mungkin sudah makan sesuatu yang beracun?

Latihan Dengan makanan

Latihan dengan merawat bekerja dengan kucing dan anjing. Kekunci adalah konsisten dan sederhana. Sekiranya anda menggunakan merawat untuk melatih haiwan kesayangan anda untuk menjauhkan diri dari sofa, sebagai contoh, sentiasa mengekalkan ketinggian sofa. Daripada melakukan tingkah laku yang baik sekali dengan satu ganjaran yang besar, cuba kerjakan latihan dengan keracunan kecil, rendah kalori.

Membuat ganjaran makanan yang tersendiri

Untuk merawat buatan sendiri, cuba masak sedikit ayam, hati, atau telur yang sihat. Anda juga boleh membakar biskut haiwan kesayangan dengan resipi yang terdapat dalam talian. Terdapat juga pelbagai resipi untuk haiwan peliharaan dengan keadaan perubatan, seperti alahan atau penyakit organ. Dan sesetengah diet preskripsi kalengan boleh dihiris tipis dan dibakar di dalam ketuhar untuk alternatif yang lazat, renyah. Adalah idea yang baik untuk menjalankan resipi ini dengan doktor haiwan anda terlebih dahulu, terutamanya jika haiwan kesayangan anda mempunyai masalah kesihatan.

Latihan dapat mengalakkan rawatan

Rawat adalah motivator yang hebat. Meningkatkan otak dan badan haiwan anda dengan menggunakan melatih untuk melatih latihan ketangkasan. Anda juga boleh membantu kucing atau anjing anda bergerak dengan menyembunyikan makanan kering di sekeliling rumah – taktik yang sangat berkesan dengan haiwan peliharaan dalaman. Pilihan lain: beberapa mainan dibuat supaya anda boleh menyembunyikan keraguan di dalamnya. Anak anda perlu bermain, mengikat, dan merengkang dengan mainan untuk mendapatkan ganjarannya yang sedap.

rayuan: Katakan Tidak

Ganti haiwan kesayangan anda dengan merawat, tetapi hanya untuk tingkah laku yang anda ingin galakan. Contohnya, jika haiwan kesayangan anda duduk diam-diam di kaki anda semasa anda memasak, tawarkan keraguan. Sekiranya inisiasi itu memohon, berhenti. Jangan menyerah kepada merungut, menggonggong atau meow keras. Sekiranya ia berfungsi sekali, haiwan kesayangan anda pasti akan berfungsi lagi jika dia terus-menerus.

Ganjaran makanan yang perlu dielakkan

Kucing mungkin suka susu tetapi ia adalah idea yang tidak baik untuk kucing dan kucing dewasa. Minum boleh menyebabkan cirit-birit. Dan tidak semua merawat dijual di kedai bekalan haiwan kesayangan baik untuk haiwan kesayangan anda sama ada. Berfikir dua kali mengenai memberikan chew keras anda seperti tulang, dan tulang nilon. Mereka boleh memecahkan gigi dan menjadi teruk di dalam perut atau usus.

Ganjaran makanan untuk Kesihatan Pergigian

Sesetengah haiwan kesayangan boleh melakukan tugas berganda dengan membantu haiwan kesayangan anda menjaga kesihatannya sihat. Tanyakan doktor anda tentang mainan mengunyah yang selamat.

Rawatan Binatang Terbaik?

Walaupun sesetengah haiwan peliharaan merasakan berita gembira, merawat mereka yang paling disukai adalah masa bersama anda. Membuat masa setiap hari untuk bermain dengan kucing atau anjing anda membantu mereka ikatan dengan anda, menjadikannya sesuai, dan menghalang kebosanan. Jadi seret rentetan, buang bola, dan beri mereka apa yang mereka lapar: banyak pujian dan cinta dari anda.