Apa kegunaan pagar keselamatan untuk anjing

Pintu pagar keselamatan  adalah jenis pintu haiwan kesayangan yang berjaya menghalang anjing anda daripada memasuki ruang tertentu dan boleh dengan mudah runtuh selepas itu untuk menjimatkan ruang. Mereka biasanya boleh runtuh dengan menggulung mereka, meluncur mereka terbuka atau melipat mereka.

Halangan-halangan ini adalah yang paling biasa digunakan di dalam rumah sebagai cara untuk mengosongkan bilik-bilik tertentu atau kawasan rumah anda.

Walaupun anjing anda adalah sahabat baik anda, mungkin ada alasan mengapa anda ingin mengehadkan gerakan mereka atau di mana mereka boleh pergi. Mungkin terdapat tumbuh-tumbuhan atau barang-barang berbahaya di rumah anda, atau haiwan peliharaan anda mungkin menikmati mengunyah pada beberapa perabot anda.

Gerbang lipat sesuai untuk digunakan jika anda hanya perlu menutup ruang untuk tempoh masa tertentu, seperti jika anda tidak mahu haiwan peliharaan dan anak-anak anda bermain tanpa pengawasan.

Jika anda pernah membesarkan anak anjing, anda akan tahu bahawa sebagai sebahagian daripada memperkenalkannya ke rumah anda perlu membiarkan mereka terbiasa dengan satu bilik pada suatu masa. Melakukannya, membantu mereka berasa selamat dan selesa dan membantu melatih mereka.

Ciri-ciri penting untuk dipertimbangkan

Untuk memastikan bahawa produk yang anda ingin beli adalah tepat untuk anda menyemak sejauh mana ciri-cirinya sepadan dengan keperluan anda.

  1. Lokasi Gate

Jenis pintu gerbang yang akan berfungsi untuk anda bergantung kepada di mana anda mahu pintu pagar dibina.

Adakah pintu masuk di dalam laluan atau di antara dua dinding atau struktur seperti di atas tangga?

Sekiranya anda boleh mempertimbangkan sebuah pintu masuk yang boleh dipasang pada dinding. Jika tidak, anda mungkin perlu membeli parti haiwan yang bebas.

Anda juga harus mengukur pembukaan yang harus ditutup oleh barikade.

  1. Kemudahan Pembukaan atau Keruntuhan

Untuk kepentingan anda sendiri, anda mungkin tidak mahu membeli pintu yang terlalu sukar untuk dibuka, terutama jika ia akan diletakkan supaya anda perlu membukanya beberapa kali sehari. Pada masa yang sama, ia perlu menutup dengan selamat sehingga haiwan kesayangan anda tidak boleh melalui.

Jika dengan apa-apa peluang, pintu haiwan peliharaan anda akan berganda sebagai penghalang untuk kanak-kanak kecil atau bayi yang anda ingin membeli dengan mekanisme penguncian dan penutupan yang lebih rumit.

  1. Penampilan

Anda tidak mahu pintu anjing anda menjadi gelap di rumah anda, lebih-lebih lagi jika ia terletak di ruang seperti ruang tamu anda.

Nasib baik, banyak halangan yang tersedia sangat bergaya. Anda boleh menemui beberapa jenis warna dan jenis kayu yang berlainan. Bahan yang lebih lembut seperti kain sering juga tersedia dalam corak dan warna yang berbeza.

  1. Keselamatan dan Ketahanan

Bahan yang dibuat oleh partisan itu harus cukup kuat untuk menimbulkan hukuman. Anjing anda mungkin akan menggaru halangan pada suatu ketika atau melompat ke atasnya. Anda tidak mahu pintu masuk atau jatuh.

Untuk memastikan bahawa ciri ini sepadan dengan keperluan anda, periksa bahan produk dan bagaimana ia dapat diikat. Sesetengahnya lebih kuat daripada yang lain dan pintu gerbang anda sepatutnya dapat mengambil apa-apa haiwan kesayangan anda melemparkannya.

  1. Saiz dan Kemampuan Anjing Anda

Anda perlu mempertimbangkan jenis anjing anda apabila anda mencari pintu. Syarikat-syarikat mengeluarkan pintu-pintu ini dengan anjing yang berbeza. Anda tidak mahu membeli halangan untuk Great Dane anda yang cukup tinggi untuk Chihuahua. Itulah sebabnya penting untuk menyemak semula ketinggian produk yang anda ingin beli.

Selain itu, anjing anda tidak boleh memerah antara ruang dalam halangan. Sekiranya anjing anda sangat olahraga, anda perlu memastikan bahawa dia tidak dapat melompat.