Adakah saya perlu memberi makanan anjing kepada anjing saya

Secara teknikal tidak, anda tidak perlu memberi makanan yang khusus dipasarkan ke atas anak anjing. Terdapat banyak jenis diet yang sesuai untuk semua umur anjing, seperti kebanyakan diet mentah misalnya. Berikutan nisbah keseluruhan daging sebanyak 80% daging, 10% tulang, 5% hati, dan 5% organ lain akan memberikan nisbah yang sesuai asid amino, asid lemak omega, kalori dan vitamin dan mineral.
Suplemen tambahan seperti sayur-sayuran, buah-buahan, minyak ikan, dan tulang mentah dapat membantu memperkuat diet ini untuk haiwan kesayangan dengan keperluan yang lebih tinggi.
Jika makanan mentah atau segar bukanlah perkara biasa untuk anda, maka anda perlu memilih makanan anjing anda sedikit lebih berhati-hati.
Terdapat dua jenis diet kelinci yang sesuai untuk anak anjing. Mereka yang dilabel sebagai makanan anjing, dan mereka yang dilabel semua peringkat kehidupan.


Apakah makanan anjing pentas sepanjang hayat?
Dalam keadaan apabila seekor haiwan disapih dari ibunya, mereka makan apa yang dia makan. Mereka makan protein yang sama, lemak yang sama, dan buah-buahan dan sayuran yang sama. Ini membawa kita kepada kesimpulan bahawa semua makanan peringkat hidup sesuai untuk anak anjing, selagi diet itu memenuhi keperluan pemakanan untuk omega 3, mineral dan kalori.
Semua makanan peringkat hidup bertujuan untuk memenuhi keperluan ini.
Walaupun anjing dewasa tidak memerlukan jumlah nutrien yang sama yang dilakukan oleh anak anjing, apabila diberi makan dalam bahagian yang sesuai, semua makanan pentas kehidupan adalah baik untuk anjing di mana-mana peringkat kehidupan.
Kawalan bahagian adalah kunci untuk semua formula peringkat hidup. Garis panduan pemakanan untuk anak anjing boleh 2-3 kali lebih tinggi daripada garis panduan makan untuk anjing dewasa.
Berhati-hati dalam memberi makan semua makanan peringkat hidup adalah bahawa ia bukan sains yang tepat, jadi memantau berat badan anak anda adalah penting. Anda mungkin perlu menambah, atau mengurangkan panduan makan bergantung kepada perkembangan mereka.
Walaupun semua makanan peringkat hidup mungkin kelihatan sangat ideal, bagi sesetengah anjing, formula khusus anjing, atau formula padat yang lebih kalori lebih disukai.
Keturunan besar dan baka tenaga yang tinggi boleh menjamin makanan anjing untuk sekurang-kurangnya enam bulan pertama, yang merupakan bahagian paling penting dalam peringkat pertumbuhan mereka.
Satu formula khusus untuk anak anjing besar, adalah pilihan yang baik untuk dicuba.


Apa yang Berlaku kepada Semua Makanan Puppy?
Kali terakhir anda berjalan di lorong kedai haiwan kesayangan anda, anda mungkin mendapati bahawa banyak jenama tidak mempunyai rumus anjing. Banyak jenama telah mengadopsi semua falsafah peringkat kehidupan. Mengapa ini?
Nah, sebab pertama adalah untuk kesederhanaan, untuk anda, pengguna, dan pengilang. Jika mereka boleh membuat satu makanan yang berfungsi dengan tujuan tiga, maka kenapa mereka tidak? Jika anda hanya perlu membeli satu makanan untuk pelbagai anjing, maka mengapa tidak?
Strategi ini bukan sahaja mempermudah produk mereka, tetapi juga menjimatkan kos.
Walaupun ini nampaknya agak lurus ke hadapan, sedihnya, masih ada banyak jenama yang menjual makanan sub-par, dan dengan atau tanpa tag ‘anak anjing’, makanan ini lemah secara nutrisi.
Lihat bahan-bahan anda, dan di mana nutrien datang.
Semua makanan, tanpa mengira usia, harus kaya karbohidrat dan rendah karbohidrat, dengan banyak bahan semulajadi, seperti buah-buahan dan sayur-sayuran, sebagai ganti aditif sintetik untuk memenuhi keperluan pemakanan minimum.