7 Langkah untuk Bersedia untuk Menginap di Tempat Duduk Anjing

Rakan berbulu akan datang untuk tinggal! Beberapa hari akan datang akan menjadi hebat! Tetapi adalah penting untuk memastikan anda telah bersedia dengan betul untuk tanggungjawab anjing tetamu. Walaupun setiap anak anjing adalah unik, penjaga kami yang paling berpengalaman telah membantu kami menyusun senarai 7 langkah yang perlu anda ikuti

  1. Sebelum Tinggal

Sebelum meninggalkan anjing anda, anda perlu mengenal pastikan maklumat yang berkaitan. Ini termasuk maklumat mengenai umur, baka, perubatan dan tingkah laku yang akan membantu memastikan terdapat kesesuaian antara anda dan tetamu anda sebelum mana-mana penginapan.

  1. Bertemu dan Salam

Sebagai langkah seterusnya, kami mengesyorkan mengatur pertemuan dan salam untuk mengenali anjing tetamu anda dengan lebih baik. Ini memberikan anda peluang untuk membiasakan anjing tetamu untuk persekitaran baru, membincangkan maklumat penting seperti diet, senaman, masalah perubatan dan tingkah laku, serta mendapatkan butiran hubungan amalan veterinar anjing itu dan hubungan kecemasan sekunder. Sebaik-baiknya, pemilik anjing harus memberikan maklumat ini sebagai sebahagian daripada latar belakang dan maklumat penting tentang anjing mereka.

  1. Menyediakan Rumah Anda

Kini anda tahu apa yang diharapkan dari tetamu anda, anda boleh menyediakan dengan sewajarnya. Langkah pertama adalah memastikan rumah anda telah dibuktikan anjing dan apa-apa yang boleh ditelan telah dikeluarkan untuk mengelakkan kecederaan. Seterusnya, anda perlu mencari tempat tidur yang sempurna, ini sepatutnya berada di tempat yang tenang supaya anjing tetamu boleh tidur tetapi tidak terlalu jauh dari orang yang anjing itu mungkin merasa kesepian. Anjing adalah haiwan suka mempunyai teman berdekatan.

 

  1. Makanan, Tempat Tidur dan Orang

Seperti yang anda mungkin tahu setiap makanan anjing sering unik. Mengingat ini, kami mengesyorkan agar anda meminta pemilik anjing untuk menyediakan makanan untuk sebarang penginapan, untuk memastikan kesinambungan untuk anjing dan mengurangkan peluang perut kecewa kerana perubahan diet. Kami juga mengesyorkan meminta pemilik anjing untuk menyediakan tempat tidur, untuk memastikan pengaturan tidur anjing itu sama dengan rumah yang mungkin, serta mainan dan merawat supaya anjing mempunyai benda kegemaran mereka berdekatan dan anda boleh merosakkan mereka pada hari cuti mereka.

  1. Buat Pelan

Pastikan anda mempunyai rancangan tentang apa yang akan anda lakukan setiap hari. Ini harus termasuk asas-asas seperti makan dan tidur, tetapi juga perkara yang menyeronokkan seperti senaman, waktu bermain, kerinduan dan sosialisasi. Anjing juga suka meneroka, jadi pastikan untuk melawat taman, ladang, sayuran, atau pantai yang berdekatan. Sentiasa mengesahkan butiran ini dengan pemilik anjing dan faktor dalam berapa kerap dan berapa lama anjing tetamu biasanya menjalankan.

  1. Keadaan Kecemasan

Kami berharap semua penginapan anda berjalan dengan lancar, tetapi dalam kes yang jarang berlaku bahawa anjing tetamu memerlukan perhatian perubatan, keutamaan penjagaan veterinar adalah objektif pertama (ini adalah di mana butiran hubungan amalan veterinar anjing itu adalah penting). Semua usaha juga perlu dibuat untuk menghubungi pemilik anjing secepat mungkin mengenai keadaan.

  1. Bersenang-senang

Paling penting, anda perlu bersenang-senang. Anda akan bersenang-senang dan membuat kehidupan seumur hidup, tetapi anjing tetamu boleh merasa cemas ketika memasuki persekitaran yang baru, mereka akan mengikuti petunjuk anda tentang cara bertindak, jadi lebih seronok dan cinta yang boleh anda tawarkan sepanjang penginapan (dan terutamanya beberapa jam pertama) semakin keseronokan anda berdua bersama.