6 cara untuk menghentikan anjing anda menarik tali

Berjalan dengan tali bukanlah tindakan semulajadi untuk seekor anjing. Mereka tidak dilahirkan dengan mengetahui bahawa mereka tidak perlu berjalan jauh atau tertinggal. Mereka harus diajar dengan baik bahawa menarik pada mudah adalah tingkah laku anjing peliharaan yang buruk. Anjing mengagumkan dan suka mengeksplorasi perkara-perkara baru, jadi mengajar mereka adab tali boleh menjadi sukar. Untuk mengajar anjing anda yang menarik adalah buruk, anda harus berterusan dalam menegurnya apabila dia menarik. Jika anda tidak konsisten, anjing akan terus menarik kerana mereka tahu bahawa ini kadang-kadang mendapat hasil.
Pastikan ia pendek
Sehingga anjing anda berjalan di atas tali bebas tarik, pertimbangkan semua sesi latihan berjalan. Pastikan sesi ini pendek dan menyeronokkan untuk anda dan anjing anda.
Menarik dan Menolak – Gantikan Latihan
Cari cara untuk menjalankan anjing anda yang lain kemudian berjalan. Bermain baling atau hanya bermain dengan kawan-kawannya di taman itu. Sebahagian besar sebab anjing mengikat pada tali adalah disebabkan oleh tenaga yang berlebihan. Sekiranya anda mengetepikan anak anda terlebih dahulu, anda akan mendapat kurang kerumitan mengenai menarik.
Skim Hadiah
Ganjaran dan banyaknya. Gunakan terapi yang sangat wajar bahawa anjing anda tidak mendapat masa lain. Rawat lembut berfungsi dengan baik kerana anjing itu dapat dengan cepat memakannya dan berjalan dengan cepat boleh terus tanpa anda perlu menarik tali untuk membawanya bergerak dan membingungkannya.


kelajuan anda
Berjalan dengan cepat. Jika anda bergerak di joging atau berjalan, anjing itu akan mempunyai masa yang lebih sedikit untuk berhenti dan mencium mawar (atau menandakan wilayahnya).
Kejahilan Boleh Menjadi Hukuman Terbaik
Kadang-kadang, kejahilan boleh menjadi hukuman terbaik. Jika anda mahu anjing anda mengawal diri mereka di tali, mereka perlu mengawal diri mereka dari tali dahulu. Sekiranya anjing anda menjumpai tali dan mula berlari. Lakukan dan katakan apa-apa sehingga anjing berhenti menyalak. Setelah mereka mempunyai semua empat kaki di atas tanah maka anda perlahan-lahan dapat menjangkau mereka dengan tali. Sekiranya anjing anda mengulangi keseronokan dan keseronokannya, ulangi proses tersebut sehingga mereka telah tenang dan boleh mengambil tali di keadaan santai. Ini akan kelihatan membosankan, tetapi ketekunan anda akan dibayar.
Tarikan minat dan Ganjaran
Ini adalah sistem ganjaran untuk anak anda untuk menggalakkan mereka berjalan bersama anda. Mulailah dengan anjing anda di sebelah kiri badan anda, bawa beg kecil untuk treats. Tangan kiri anda bersandar di sebelah anda, dengan beberapa treats di dalamnya, dan tahan dekat dengan anjing anda. Katakanlah ‘mari berjalan’ dan berjalan ke arah yang dimaksudkan. Setiap beberapa detik memuji anjing secara lisan dan memberi makan kepada mereka. (Ini akan memerlukan untuk cepat mengisi semula tangan anda.)
Sekiranya mereka menarik atau menukar arah, hentikan segera. Dapatkan perhatian anjing anda dengan memanggil nama mereka. Mintalah anak itu duduk dan memuji mereka apabila mereka melakukannya. Mula proses lagi.
Lakukan ini selama seminggu, dan kemudian mulailah mendapat merawat dari kantung di pinggang anda dan beri mereka kepada anjing setiap beberapa langkah lain. Jika ada yang menarik, berhenti, panggil dan dapatkan anjing itu duduk. Ganjaran dan ulangi. Apabila masa berlalu anda secara beransur-ansur boleh meningkatkan langkah-langkah antara merawat sehingga anda boleh berjalan dengan tangan anda dengan selesa di samping anda kadang-kadang merawat anjing anda.